Activiteiten

150e Oostermoertentoonstelling

Dit evenement vindt plaats in Gasselternijveen van 17 t/m 22 juli . Het Oostermoerfeest of gewoonweg Oostermoer is een feest met een lang verleden. Destijds was de doelstelling, het organiseren en bevorderen van tentoonstellingen in het belang van de landbouw. Tegenwoordig is het een feest voor de hele bevolking in de vijf Oostermoer regio’s in Noordoost Drenthe op de Hondsrug en het naastgelegen veengebied. Tot op de dag van vandaag staan er nog steeds typische agrarische festiviteiten op het programma, zoals de paardenkeuring, het concours hippique en de boerentrekkertrek.
Het Oostermoer wordt ieder jaar per toerbeurt door een dorp in het gebied verzorgd. Ieder dorp heeft een eigen Oostermoer Stichting en er is overkoepelend de Tentoonstellingsvereniging Oostermoer.

Eén van de activiteiten is de OostermoerHunze Wandeltocht op 21 juli, welke u brengt op de mooiste plekjes in het Hunzedal. Eén keer per jaar vindt deze wandeltocht plaats. De route loopt langs onze uitspanning, Jachthut Veenhof te Gieten, waar u even kunt uitrusten onder het genot van een drankje en een klein hapje, alvorens u uw tocht vervolgt.

Klik hier voor meer informatie

 
 

Vakantiehuis Gieten

Veenhof 8
9461 TG Gieten

tel: 0592 - 264403
Email: info@vakantiehuisgieten.nl

Het weer in de Veenhof

Klik hier